Google Analtytics

18 Ağustos 2009 Salı

I Amsterdam.. (4)



Amsterdam 'ın en güzel yanı bence pazar günleri.. Özellikle Jordaan denilen mahallesinde ,herkes kanal kenarındaki küçük kafelerde, arada sırada bulutların arasından sırıtan güneşe doğru oturup kahvaltılarını ediyor.
Şansımıza tatil boyunca her gün güneşi az çok görebiliyoruz.Ne soğuktan ne de sıcaktan şikayetimiz var.
Bazı şanslı ailelerin tekneleri var. Çoluk çocuk teknelere doluşup kanalda ayrı bir keyif yapıyorlar.
Jordaan biraz daha sohovari. Daha bohem. Sanat galerileri görüyoruz ama Pazar günü kapalı.Birçok şehirin standart zincir kafelerinden çok farklı minik kafeler var.Bir yerlerden yükselen müzik sesini takip edince Westerstraat yakınlarında çalan bir gruba rastlıyoruz.
American Apparel mağazası da zaten bu sokağın üstünde.
Kafeler o kadar güzel ki neredeyse son günümüzün her saati bir kafede kahve içiyoruz ya da şu müthiş patates kızartmalarından yiyoruz.

Arkadaşlarımızla son kez nine little streets taraflarında buluşuyoruz ve alışveriş karmaşası derken tam olarak vedalaşamadan ayrılıyoruz. Aslında bir bakıma iyi oluyor 4 gün olsa da insan acaip alışıyor :)

Gitmeden son bir oburluk kavgasına girip 2 euro'ya hayatımın çileklerinden yiyorum. Midemde daha fazla yer kalmadığından ve uçağımıza kalan zaman da gitgide azaldığından artık otelimize dönüp bavulları alıyoruz.

Son durak Schipol havalimanı. Çok büyük çok güzel.. Artık biten paramı kontrol edercesine cüzdanımı açıyorum ama pek fazla para göremiyorum. Onun haricinde fişler, tramvay biletleri,otelden aldığım ama bir türlü gidemediğimiz pancake yapan kafelerin kartları...
Kulağımda Sting'in sesi , burnumda pink elephant kokusu , ağzımda da muhteşem çileklerimin tadı, burnumu uçağın camına yapıştırarak Amsterdam'a veda ediyorum.

http://americanapparel.net/

http://www.schiphol.nl/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder